Chiropractie

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Verwijzingen
  2. 2. Voetnoot

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Chiropractie

  Chiropractie (of Chiropraxie) is een manuele behandelwijze voor gewrichtsproblemen en andere gezondheidsklachten. De behandelwijze is aan het eind van de 19e eeuw ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het woord 'chiropractie' komt van de Griekse woorden 'cheir' (= hand) en 'prattein' (=beoefenen). 'Manueel' is afgeleid van het Latijnse woord 'manus' (=hand). De beoefenaar van de chiropractie heet een chiropractor.

  De werking van Chiropractie is niet aangetoond. Binnen de reguliere gezondheidszorg is de chiropractie dan ook geen medisch specialisme. Chiropractie behoort tot de non-conventionele of alternatieve geneeswijzen.

  De behandelmethode is op zichzelf niet occult, maar de behandelaar kan de methode verbinden met occulte elementen [1]. Waakzaamheid is daarom geboden.

  Verwijzingen

  Artikel in Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chiropraxie
  Christelijke zienswijze aangaande Chiropraxie, ostheopathie en vergelijkbare therapieën: https://stichting-promise.nl/lichaam...l-therapie.htm 

  Voetnoot

  [1] Aandacht aan mogelijk occulte elementen schenkt een artikel van de Stichting Promise: https://stichting-promise.nl/lichaam...l-therapie.htm

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.