2001

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Voetnoten

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/20e_eeuw_na_Chr.

  Op 11 september pleegt de Islamitische paramilitaire beweging Al Qaida onder meer een terroristische zelfmoordaanslag op het Wereldhandelscentrum (World Trade Centre) in New York. Twee vliegtuigen vliegen op de Twin Towers ('Tweelingtorens') in, die daarna instorten. De gebouwen symboliseerden de economische grootmacht van de Verenigde Staten. De Jihadistische aanslag kost het leven aan 2749 mensen. Van de slachtoffers zijn 10 tot 15% Jood, een percentage dat past bij het percentage Joodse ingezetenen in New York[1]

  De aanslag en de berichten erover gaven aanleiding tot vele samenzweringstheorieën. Het onhoudbare gerucht dat vierduizend joden die dag wegbleven gaf aanleiding tot de theorie dat Joden achter de aanslag zaten.

  Na de aanslagen begonnen de VS 'de oorlog tegen terreur' ('the war againt terror'). Ze openden de jacht op het brein achter de aanslagen, al-Qaedaleider Osama bin Laden. Ook volgden de oorlogen in Irak en Afghanistan en de strijd tegen terreur in Pakistan. Osama bin Laden werd 9,5 jaar na de aanslagen in Pakistan door Amerikaanse commando's gepakt en gedood. 
   

  Voetnoten

  1. ↑ Artikel The 4,000 Jews Rumor op America.gov dd. 28 april 2009

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.