2007

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Israel
  2. 2. Nederland
  3. 3. Voetnoten

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/21e_eeuw_na_Chr.

  Israel

  2008 Israël

  Half maart komen - onder buitenlandse druk - Hamas en Fatah een regering van nationale eenheid overeen. In juni neemt Hamas echter, na een week van felle gevechten met Fatah-milities, de macht over in de Gazastrook. De strijd eist 350 levens en 1000 gewonden. Fatah behoudt de macht op de Westelijke Jordaanoever. Israël zondert het gebied af. Vanuit de Gazastrook hebben raketbeschietingen plaats op Israël.

  In november wordt in de Amerikaanse stad Annapolis een vredesconferentie met de Palestijnen gehouden. In de slotverklaring staat onder mee dat Israël en de Palestijnse autoriteit een twee-staten-oplossing zullen nastreven, dus een aparte staat voor de Palestijnen.

  Nederland

  Volgens het hoofd veiligheid van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel is in 2007 het geweld in de winkels fors toegenomen. Winkeliers krijgen steeds meer te maken met gewelddadige probleemjeugd. "Wapenbezit is gemeengoed geworden en het aantal overvallen stijgt Nu word je zelfs al bedreigd als je bij de politie aangifte van diefstal doet, het is bizar. (...) Dat mensen gaan dreigen als ze gepakt worden is niet nieuw, maar dat ze die bedreigingen gaan waarmaken wel." [1] De trend beperkt zich volgens hem niet alleen tot supermarkten, maar is in het hele land te zien. Wel spant Amsterdam de kroon.

  Voetnoten

  [1] Nieuwsartikel 'Geweld in winkels neemt bizarre vormen aan', op: Nu.nl, 2 okt 2008.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.