Deze pagina kan niet worden bewerkt.

Jaspis (edelsteen)

Van $1

  Inhoudsopgave
  Om terug te kunnen gaan, dient u de versie waarnaar u terug wilt gaan te vergelijken met de huidige versie, door ze beide te selecteren in het versie archief.

  Gecombineerde revisie vergelijking

  Vergelijken van de versie aangepast op 22:16, 19 jan 2011 door Martin Bergfoort? met versie aangepast op 09:21, 17 sep 2011 door Kees Langeveld.

  ...

  JASAVZ.jpg
  Figuur : Jaspis, geslepen1: Jaspis - Geslepen zetstukje

  Jaspis is een kostbare steen. Voor een geslepen zetstuk (gebruikt in sierraden) van 17 bij 14 mm word al snel meer dan 15 euro betaald. Complete muren van Jaspis, zoals het Nieuwe Jeruzalem heeft (zie Openbaring) zijn dan ook voor mensenzoalsbeschreven in Openbaringen zijn dan ook werkelijk onbetaalbaar.   

  ...

  Vindplaatsen De belangrijkste vindplaatsen van jaspis zijn India (Dekkanplateau) en Mexico (gele), Duitsland (rode) en Afrika, Australië, Brazilië, Egypte, Frankrijk en de VS (overige kleuren). {{template.verwijzing("3")}}

  JaspisVoorkomen in de Bijbel

  De steen Jaspis komt zowel in het oude als in het nieuwe testament voor: . In Exodus 28 en 39 word Jaspis genoemd als één van de stenen in de vierde rij op de borstlap van hoge priester.

  ...

  Andere wijzigingen:

  1. /body/p[2]/span/@style: "font-size: 10px; ""font-size: 11px; "

  Versie van 22:16, 19 jan 2011

  Deze revisie is aangepast door Martin Bergfoort? (Ban)

  ...

  JASAVZ.jpgFiguur 1: Jaspis - Geslepen zetstukje

  Jaspis is een kostbare steen. Voor een geslepen zetstuk (gebruikt in sierraden) van 17 bij 14 mm word al snel meer dan 15 euro betaald. Complete muren van Jaspis zoals beschreven in Openbaringen zijn dan ook werkelijk onbetaalbaar.   

  ...

  Vindplaatsen

  ...

  Voorkomen in de Bijbel

  De steen Jaspis komt zowel in het oude als in het nieuwe testament voor:

  ...

  Versie vanaf 09:21, 17 sep 2011

  Deze revisie is aangepast door Kees Langeveld (Ban)

  ...

  JASAVZ.jpg
  Figuur: Jaspis, geslepen zetstukje

  Jaspis is een kostbare steen. Voor een geslepen zetstuk (gebruikt in sierraden) van 17 bij 14 mm word al snel meer dan 15 euro betaald. Complete muren van Jaspis, zoals het Nieuwe Jeruzalem heeft (zie Openbaring) zijn dan ook voor mensen onbetaalbaar.   

  ...

  Jaspis in de Bijbel

  De steen Jaspis komt zowel in het oude als in het nieuwe testament voor. In Exodus 28 en 39 word Jaspis genoemd als één van de stenen in de vierde rij op de borstlap van hoge priester.

  ...


   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.