Johanna

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Bron

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Johanna

  Johanna was een van de vrouwen, die de Heer Jezus Christus navolgden en dienden, zijn gestorven lichaam wilden balsemen en met de boodschap van zijn opstanding verrast werden. Zij was met Chusas, een beamte van Herodes Antipas gehuwd.

  Haar Griekse naam is Ιωαννα, Ioanna, en betekent ‘Jahweh is een genadig gever’. Zij wordt 2x genoemd en wel in het evangelie volgens Lukas: Luk. 8: 3; 24: 10.

  Lu 8:1 En het gebeurde daarna, dat Hij rondreisde door stad en dorp, terwijl Hij predikte en het evangelie van het koninkrijk van God verkondigde, en de twaalf waren bij Hem,
  Lu 8:2 en enige vrouwen die van boze geesten en ziekten waren genezen: Maria, Magdalena geheten, van wie zeven demonen waren uitgegaan,
  Lu 8:3 en Johanna, de vrouw van Chusas, zaakwaarnemer van Herodes, en Susanna, en vele anderen, die hen dienden met hun bezittingen.
  (TELOS)

  Bron

  H. Zeller, Bijbelsch Woordenboek voor het Christelijke volk. Eerste deel A - J. ('s Gravenhage: M.J. Visser, 1867) s.v. Johanna. Hieruit is op 31 okt. 2015 tekst genomen en verwerkt. 

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.