Levi (zoon van Jacob)

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Bron

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Levi

  Levi is de naam van de derde zoon van Jacob en Lea.

  Over andere personen met die naam in de Bijbel, zie Levi (naam)

  De naam Levi betekent “Aanhankelijkheid” of “Verbonden”. Lea, Jacobs eerste vrouw, gaf die naam omdat ze hoopte dat Jacob zich dankzij dit (derde) kind aan haar zou hechten. Rachel, de zus van Lea en Jacobs tweede en door hem (meer) beminde vrouw, had hem nog geen kinderen geschonken.

  Levi, groot geworden, maakte zich met zijn broer Simeon aan de moord der Sichemieten schuldig, toen zij wraak namen op de verkrachting van hun zus Dina.

  Levi was het hoofd van een der Israëlietische stammen, die reeds in Egypte, waar Levi gekomen was, in drie geslachten verdeeld was, naar zijn drie zonen Gerson, Kahath en Merari genoemd. Zijn afstammelingen, de Levieten geheten , waren gedurende de tocht door de woestijn met de oprichting en de bewaring van de tabernakel belast, terwijl zij ook voor de uitwendige belangen van de eredienst zorgden en zich altijd rondom het heiligdom legeren moesten.

  Bron

  P.J. Gouda Quint, Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. Tekst uit het lemma Levi is op 15 nov. 2013 verwerkt.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.