Mars voor het leven

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Meer informatie

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wi...voor_het_leven

  De Mars voor het leven (Frans: Marche pour la Vie) is de jaarlijkse stille tocht in Nederland en (sinds 2010) in België ter nagedachtenis aan de ongeborenen die door opzettelijke abortus zijn omgekomen - in Nederland bijna 33.000 per jaar (anno 2009), in België 18.705 (in 2007) - en als protest tegen de gelegaliseerde abortuspraktijk.

  mars_voor_het_leven_amsterdam.jpg

  Ook willen de marsdeelnemers aandacht vragen voor het ongeboren leven dat ongewenst is bij de moeder, de vader of de omgeving en dat daarom grote kans heeft om gedood te worden in de baarmoeder, die juist de meest veilige plaats zou moeten zijn. 

  Nederland. De Mars voor het Leven wordt in Nederland georganiseerd door de stichting Schreeuw om Leven, stichting Hulp Vervolgde Christenen en Christenen voor de Waarheid. De mars wordt elk jaar op een zaterdag in december gelopen in de steden Amsterdam (nationale hoofdstad) of Den Haag (politieke hoofdstad). In 2009 trok de mars in Amsterdam 800 deelnemers, in 2012 in Den Haag ruim 1000 deelnemers, in 2014 deden 1600 mensen mee, in december 2015 liepen in Den Haag ongeveer 2500 mensen mee. 

  Voor enkele slachtoffers van zinloos geweld worden soms stille tochten gehouden. En velen zijn terecht verontwaardigd als een man zijn gezin uitmoordt. Maar de doorlopende slachting van vele ongeboren baby's roept in Nederland nog relatief zeer weinig verontwaardiging en verzet op. 

  Bij de Mars voor het leven zijn gewoonlijk ook enkele tegendemonstranten te vinden, die vinden dat de vrouw baas in eigen buik is en het recht heeft om haar ongeboren kindje te doden. 

  België. In sommige andere landen vinden vergelijkbare marsen plaats. De Mars voor het leven in België, in 2010 voor de eerste keer gehouden, gedenkt het betreurenswaardige feit dat België in 1990 zijn abortuswet goedkeurde. In maart 2010 liepen meer dan 1700 mensen mee, in maart 2011 meer dan 2800. De marsdeelnemers komen op voor de rechten van ongeboren kinderen. De initiatiefnemers van de mars vragen de overheid om de vrouw op de juiste wijze te informeren over de tragische gevolgen van abortus en concrete middelen ter beschikking te stellen opdat zwangere vrouwen kunnen kiezen voor het leven van hun ongeboren kind. Zij vragen ook om de afschaffing van de abortuswet, meer preventie en betere begeleiding na een abortus.  

  Video-impressies. De volgende video's geven een impressie van de "Mars voor het leven" gehouden op 12 december 2009 in Amsterdam en op 6 december 2014 in Den Haag:


  Mars voor het Leven, A'dam 2009. Youtube, maker André Buijs, 2009. 


  Mars voor het Leven, Den Haag 2014. Nederlands gesproken, Duitse ondertiteling. Youtube, upload door Huenermann66, 7 dec. 2014.

  Meer informatie

  Mars voor het leven in Nederland, website www.marsvoorhetleven.nl

  Mars voor het leven in België, website www.marchforlife.be/   
   

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
  BestandGrootteDatumToegevoegd door 
  mars_voor_het_leven_amsterdam.jpg
  Geen beschrijving
  40.66 kB12:54, 26 mrt 2011Kees LangeveldActies
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.