Patrick, Polus en Wels

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Bronnen
  2. 2. Meer informatie

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wi..._Polus_en_Wels 

  Patrick, Polus en Wels is de aanduiding van een beroemde Bijbelverklaring, die halverwege de achttiende eeuw in Nederland verscheen: de Verklaring van de Geheele Heilige Schrift, door eenigen van de voornaamste Engelsche Godgeleerden. Het omvangrijke werk kreeg de naam van die godgeleerden die aan de eerste delen het grootste aandeel leverden: Patrick, Polus en Wels. In latere delen werden meer verklaringen van andere theologen gebruikt.

  Dit Bijbelcommentaar, aangeduid met ‘Patrick, Polus en Wels’, onderscheidt zich van bijvoorbeeld Matthew Henry door de meer zakelijke benadering. Waar Henry al snel overgaat tot het trekken van praktische lessen uit de Bijbeltekst, gaat dit commentaar dieper in op de betekenis van woorden en gebeurtenissen.

  De ‘Patrick, Polus en Wels’ is voor wat betreft het Nieuwe Testament vooral samengesteld uit de werken van de 18e-eeuwse theoloog John Gill.

  Bronnen

  Patrick, Polus en Wels, op WeverVanWijnen.nl

  Meer informatie

  De digitale uitgave van Patrick, Polus en Wels is een onderdeel van de Online Bible, bijbelsoftware verkrijgbaar bij uitgeverij Importantie.

  De papieren uitgave is heden van uitgeverij De Groot Goudriaan te Kampen. Het commentaar op het Oude Testament bevat ruim 8000 bladzijden, in twaalf delen. Het commentaar op het Nieuwe Testament telt 4500 bladzijden, in zes delen.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.