Plant

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Meer informatie
   1. 1.1. Bijbeltuinen

  Planten zijn levende wezens die door God op de derde dag van de schepping zijn geschapen. In de Bijbel worden allerlei planten genoemd. De meeste daarvan zijn bekend en gemakkelijk te identificeren. Voorbeelden zijn wijn, vijg, granaatappel en olijf. Sommige in de Schrift genoemde planten zijn moeilijker te duiden, bijvoorbeeld "de boom der kennis van goed en kwaad", "de lelie van het veld." Is deze veldlelie de gele chrysant (Chrysanthemum coronarium)?

  In de Bijbel komen ongeveer 150 benamingen van planten voor, waarvan sommige soortnamen zijn. In de Bijbel worden onder meer de volgende gewassen, struiken, bomen enz. genoemd: Acacia, Amandelboom, Ceder van de Libanon, Dadelpalm, Denneboom, Doorns, Distels, Granaatappelboom, Hysop, Kalmoes, Koriander, Kolokwint, Laurier, Mirtestruik, Olijfboom, Palm, Tarwe, Vlas, Vijg, Wierookboom, Wijnruit, Wijnstok.

  De boom waarvan Adam en Eva aten is onbekend. Er staat nergens in de Bijbel dat het om een appelboom ging. 

  De Heer Jezus ontleende zijn gelijkenissen bij voorkeur aan de plantenwereld.

  Meer informatie

  "Het Goede Land". Brochure (pdf-document) van de bijbelse plantentuin in Zwartebroek (zie hieronder), met artikelen over allerlei bijbelse planten.

  De website Aantekeningen bij de Bijbel (www.Bijbelaantekeningen.nl) bevat tal van artikelen over bijbelse planten en een groeiende lijst van bijbelse planten. 

  Lytton J. Musselman, Laat de aarde het u vertellen. Vaassen: Medema. ISBN10: 9063532032; ISBN13: 9789063532031

  Lytton J. Musselman en Henk P. Medema, Van U is ook de aarde. Vaassen: Medema, 1993. ISBN10: 9063532113
  ISBN13: 9789063532116. Pagina's: 48

  Vilh. Moller-Christensen en K.E.Jordt Jorgensen, Plantenleven in de Bijbel. Baarn: Bosch & Keuning, 1957. Pagina's: 158. 

  Engels:

  De bijbelse tuin van het Australian Centre of Christianity and Culture: http://www.csu.edu.au/special/accc/biblegarden/welcome . 

  Bijbeltuinen

  Voor een groeiend overzicht van Bijbeltuinen, zie de lijst Bijbeltuinen op Bijbelaantekeningen.nl

  De grote omsloten tuin bij het Bijbels Museum in Amsterdam is een van de grotere bijbeltuinen in Nederland. De tekstbordjes in de tuin en de geurenkabinetten zijn ten behoeve van blinden voorzien van braille.

  In Zwartebroek is een kleine bijbelse plantentuin genaamd "Het Goede Land”.  Deze tuin is eigendom van de Hervormde Gemeente te Zwartebroek / Terschuur. Adres: Eendrachtstraat 32, in Zwartebroek. De tuin is gelegen naast verenigingsgebouw „De Hof‟ en is vrij toegankelijk. 

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.