Pro Life Zorgverzekeringen

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Meer informatie
  2. 2. Voetnoten

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wi...gverzekeringen

  Pro Life Zorgverzekeringen, kortweg Pro Life, is de enige christelijke zorgverzekeraar in Nederland en heeft meer dan 92 duizend verzekerden (feb. 2013).

  “De missie van Pro Life is toegang verlenen tot goede en betaalbare zorg, met aandacht voor christelijke zorg en de beschermwaardigheid van het leven. Kernwaarden daarbij zijn ‘bewogen, betrokken en christelijk’. “[1]

  Pro Life biedt een ‘schone polis’, d.w.z. zonder abortus en euthanasie. Verder vergoedt de zorgverzekeraar geen behandelingen als ivf, geslachtsverandering, sterilisatie en de morning-afterpil. Pro Life biedt wel christelijke psychosociale hulp en palliatieve zorg aan en vergoedt een cursus natuurlijke gezinsplanning als alternatief voor andere anticonceptiva en ivf. Het christelijk karakter van de zorg komt naar voren bij[2]

  • pastoraal-therapeutische zorg in herstellingsoorden
  • psychosociale hulp door een christelijke behandelaar
  • kraamzorg
  • verblijf in een hospice
  • extra zorg rondom het levenseinde
  • een levenswensverklaring
  • gezinsplanning 
  • hulp bij medisch-ethische vragen

  Pro Life is een onderdeel van Agis Zorgverzekeringen en sinds 2007 tevens een onderdeel van Achmea, de grootste verzekeringsgroep in Nederland anno 2013. Achmea fuseerde in 2007 met Agis Zorgverzekeringen. Met uitzondering van Pro Life vergoeden de zorgverzekeraars van Achmea  abortus en euthanasie (anno 2013). 

  Pro Life is in 1986 ontstaan op initiatief van de Nederlandse Patiënten Vereniging en het Nederlands Artsen Verbond. Zij is een antwoord op de abortuswet, die in 1984 in werking trad en abortus tot de 24e week wettig maakte. In 2007 werd Pro Life met Agis Zorgverzekeringen een onderdeel van de Achmea verzekeringsgroep. Halverwege 2012 ging Pro Life met het oog op een fusie samenwerken met de tweede, kleinere christelijke zorgverzekeraar DVZ Zorgverzekeringen. Op 1 januari 2013 volgde een fusie. 

  Meer informatie

  Website van Pro Life: www.prolife.nl

  Voetnoten

  1. ↑ Bron: Pro Life Nieuws, voorjaar 2011. 
  2. ↑ Bronnen: Servicewijzer, Prolife.nl, febr. 2013.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.