Rafidim

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Bron

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Rafidim

  Verrijk Christipedia door je kennis toe te voegen.

  Rafidim was een legerplaats van de Israëlieten, gelegen tussen de woestijn Sin en de woestijn Sinaï, dicht bij de berg Horeb. De naam ‘Rafidim’ betekent ‘breedte’ en duidt vermoedelijk op een vallei.

  Ex 17:1  Daarna toog de ganse vergadering van de kinderen Israels, naar hun dagreizen, uit de woestijn Sin, op het bevel des HEEREN, en zij legerden zich te Rafidim. Daar nu was geen water voor het volk om te drinken.

  Nu 33:13 En zij verreisden van Dofka, en legerden zich in Aluz.
  Nu 33:14 En zij verreisden van Aluz, en legerden zich in Rafidim; doch daar was geen water voor het volk, om te drinken.
  Nu 33:15 En zij verreisden van Rafidim, en legerden zich in de woestijn van Sinai.

  Ex 19:2 Want zij togen uit Rafidim, en kwamen in de woestijn Sinai, en zij legerden zich in de woestijn; Israel nu legerde zich aldaar tegenover dien berg.

  In Rafidim was de rots, behorende tot de berg Horeb, waarop Mozes naar Gods bevel met zijn staf sloeg om het dorstige volk van water te voorzien.

  In Rafidim werd Israël, toen het moe en mat was, in de rug aangevallen door het broedervolk der Amalekieten. Op een heuvel boven de vallei   bad Mozes tot zonsondergang, met opheffing van zijn handen, ondersteund door Aaron en Hur, en verkreeg zo de overwinning voor Israël.

  Strijd_tegen_Amalek.gif
  Fig. Strijd tegen Amalek te Rafidim. Links boven op de heuvel staat Mozes met opgeheven armen, ondersteund door Jozua en Hur

  Bron

  Bijbels Theologische Encyclopedie, uitgave 2008

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.