Sinab

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Voetnoot

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Sinab

  Sinab was koning van Adama, een stad in het dal Siddim, ten tijde van Abram (Gen. 14:2).

  Sinab is de gewone vertaling in het Nederlands. De Naardense bijbelvertaling echter heeft, naar het Hebreeuws, Sjinav. De Latijnse Vulgaatvertaling heeft Sennaab. De Engelse Authorized Version heeft Shinab.

  Sinab betekent in het Hebreeuws ‘tand van vader’, van Sen, ‘tand’ en Ab, ‘vader', of: ‘die vader’ haat, van het werkwoord Sanoh, ‘haten’ en Ab, ‘vader’ [1].

  Sinab was één van de vijf koningen die tegen Kedorlaomer, koning van Elam, in opstand waren gekomen. Samen met de koningen met Sodom, Gomorra, Zeboïm en Zoar stelde hij zich in slagorde in het dal Siddim. De Kanaänitische koningen verloren deze slag van Kedorlaomer en zijn bondgenoten (Gen. 14).

  Abraham_in_Kanaan (Access Foundation).jpg

  Kaart[2]: mogelijke ligging van Adama, de stad waarvan Sinab koning was, in de zuidoosthoek van de tegenwoordige Dode Zee
  (Klik op de kaart om deze te vergroten) 

  Voetnoot

  1. ↑ S.J. van Ronkel, Woordenboek der eigennamen (Groningen: M. Smit, 1835) s.v. S’inäb. Van Ronkel was destijds hoofdonderwijzer aan een Joodse school en beëedigd vertaler.

  2. ↑ Kaart ontleend van Zaine Ridling (red.), Bible Atlas. Access Foundation. De gebruiksvergunning is: attribution, non-commercial.   

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.