Teen Challenge

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Meer informatie

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:

  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Teen_Challenge

  (Verrijk Christipedia door je kennis of informatie toe te voegen.)

  Teen Challenge is een internationale christelijke organisatie, die zich onder meer bezig houdt met evangelisatie onder jongeren, hulp aan drugs en alcoholverslaafden en randgroepjongeren (bendeleden). Teen Challenge is in 1958 voortgekomen uit het evangelisatiewerk van de destijds 26-jarige Amerikaanse pinksterprediker David Wilkerson onder randgroepjongeren in New York City. Het drugsrehabilitatieprogramma van Teen Challenge is een van de meest succesvolle ter wereld.

  Het doel van Teen Challenge is om jongeren met moeilijkheden te zien groeien tot volwassen christenen, die actief zijn in de plaatselijke kerk en nuttige burgers in de samenleving. Volgens Teen Challenge is een goed evangelisatieprogramma het beste drugspreventieprogramma. Daarom wordt in rehabilitatiecentra, koffiebars en crisiscentra de nadruk gelegd op discipelschapstraining. Door de hulp en uitnodigingen van plaatselijke kerken zijn teams van Teen Challenge werkzaam geweest in kerken, universiteiten, middelbare scholen, gevangenissen, verscheidene conferenties en op de straat.

  Europe Teen Challenge werd in 1969 in Den Haag opgericht. Europe Teen Challenge is een overkoepelend orgaan dat Teen Challenge Nederland ondersteunt. Teen Challenge Nederland is verbonden aan de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE).

  Meer informatie

  Internationale website: www.TeenChallenge.com
  Teen Challenge Nederland: www.TeenChallenge.nl

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.