UFO

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Meer informatie

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/UFO

  Het woord UFO is een afkorting van "unidentified flying object", "ongeïdentificeerd vliegend voorwerp". Meestal gebruikt men de term voor iets dat lijkt op een ruimtevaartuig van niet-menselijke makelij. De wezens die zich in een UFO voortbewegen worden ufonauten of aliens (Engels voor 'vreemdelingen') genoemd. 

  Poollicht en UFO's

  Op verschillende plekken in Nederland was vrijdagavond poollicht te zien. Poollicht of noorderlicht ziet eruit als een gordijn van groen en violet licht dat ontstaat doordat geladen deeltjes van de zon botsen met de atmosfeer. Het verschijnsel is het best te zien bij de Noord- en de Zuidpool. In Nederland is het licht zelden te zien; de laatste keer was in het voorjaar van 2001. Bij helder licht is het verschijnsel ook zaterdagavond waar te nemen. In Duitsland en Oostenrijk heeft het noorderlicht geresulteerd in veel UFO-meldingen. Bij het UFO-onderzoekscentrum in Mannheim stond de UFO-hotline roodgloeiend.

  Radio Nederland Wereldomroep, 22 januari 2005

  "Ongeïdentificeerd" betekent dat de identiteit van het voorwerp niet is vastgesteld, d.w.z. we weten niet wat het is. 

  In de Bijbel komen geen UFO's voor. Gods Woord kent geen andere beschaving op een andere planeet. Wel spreekt de Bijbel over de onzichtbare wereld vanwaar wezens soms verschijnen aan mensen op aarde.

  Veel schijnbare ruimtevaartuigen zijn pyschologisch of weerkundig te verklaren. Noorderlicht bijvoorbeeld kan leiden tot veel UFO-meldingen (zie voorbeeld in kader).

  In de eindtijd, de periode die direct aan de zichtbare verschijning van Christus Jezus voorafgaat, zullen bedrieglijke tekenen en wonderen gebeuren, die hun oorsprong in Satan's rijk van de duisternis hebben. Sommige christenen menen dat UFO's, tot die bedrieglijke fenomenen zouden kunnen behoren.

  In het volgende grappige filmpje worden de menselijke reacties van schrik en verbazing getoond op een (in scène gezette) neergestorte vliegende schotel.

  Meer informatie

  Voor een korte inleiding tot het onderwerp UFO's en buitenaardsen, zie het artikel van Willem Ouweneel: Vliegende schotels

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.