Vernederen

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Voetnoten

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Vernederen

  Vernederen is met minachting behandelen; krenken[1]. Dit gebeurde aan Jezus Christus en dit gebeurt tot op vandaag aan zijn volgelingen. 

  Iemand minachten is op hem of haar neerzien. Iemand krenken is hem of haar beschadigen en/of kwetsen, beledigen. 

  Davids boden. Boden van koning David, gezonden tot vertroosting van de Ammonietische vorst Hanun, werden door deze vernederd en te schande gemaakt. 

  1Kr 19:4 Daarop nam Hanun de dienaren van David, schoor hen en sneed hun kleren halverwege af, tot aan de heupen, en liet hen gaan. 
  1Kr 19:5 Zij gingen [op weg]. Toen men David over de mannen vertelde, stuurde hij hun [boden] tegemoet, want deze mannen waren zeer te schande gemaakt. De koning zei: Blijf in Jericho tot uw baard [weer] aangegroeid is en kom [dan] terug.
   
  (HSV)

  Vernedering van de Heiland. De Heiland der wereld, onze Heer Jezus Christus, is door ons zondige mensen diep vernederd. Aan deze vernedering heeft Hij zichzelf vrijwillig blootgesteld en onderworpen. In de hof van Gethsémané trad hij haar doelbewust tegemoet, toen zijn arrestatie aanbrak.

  Nieuwsbericht van 5 feb. 2016: 


  Voorganger kaalgeschoren

  In India hebben leden van een radicale hindoegroepering een voorganger voor de helft kaalgeschoren. Dit gebeurde eind januari in de deelstaat Uttar Pradesh.

  Zo’n 200 leden van de radicale hindoegroepering Bajrang Dal sleurden Awdhesh uit zijn huis. Ze schoren de helft van zijn hoofdhaar, snor en wenkbrauwen af. Daarna werd Awdhesh op een ezel gezet en door de straten gereden.

  "Ze schreeuwden 'Dood hem, hak hem in stukken'. Ik bleef bidden tijdens deze beproeving", aldus Awdhesh. "Ik dank God dat ik heb geleden. Ik ben dankbaar voor dit voorrecht."

  Vernedering in India.jpg

  Volgens de hindoes zou de voorganger iemand gedwongen hebben zich tot het christendom te bekeren. De politie onderzoekt de zaak.

  Bron: Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), 5 feb. 2016[2] 


  1Th 2:14 Want u, broeders, bent navolgers geworden van de gemeenten van God die in Judea zijn in Christus Jezus, omdat ook u van uw eigen landgenoten hetzelfde hebt gelden zoals ook zij van de Joden, (TELOS)

  Vernedering van Zijn volgelingen. Vernedering en krenking is ook het deel van Zijn volgelingen in deze wereld.

  Lu 6:22 Gelukkig bent u wanneer de mensen u haten en wanneer zij u uitstoten en smaden en uw naam als slecht verwerpen ter wille van de Zoon des mensen. (TELOS)

  Voetnoten

  1. ↑ Online woordenboek van VanDale, op VanDale.nl, geraadpleegd 13 feb. 2016

  2. ↑ Met toestemming overgenomen.  

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
  BestandGrootteDatumToegevoegd door 
   Vernedering in India.jpg
  Geen beschrijving
  114.01 kB12:55, 15 feb 2016AdminActies
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.