Test, subpagina

Van $1

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

  Deze pagina bestaat nog niet. Verrijk de Christipedia.nl door uw kennis toe te voegen.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (2)
  Bekijkt 2 van de 2 reacties: bekijk alles
  Hallo Kees
  Het volgende kwam ik tegen op je site:
  "De Bijbel is het geschreven woord van God. Het is een verzameling van 66 heilige geschriften en heeft goddelijk gezag. De Bijbel beschrijft oorsprong en toekomst van de wereld, Gods handelen met de mens en de geschiedenis en toekomst van Gods volk. De geschriften zijn door verschillende mensen, door God geïnspireerd, op verschillende tijden en plaatsen tot stand gekomen en later samengevoegd tot één boek. Dit is het meest verspreide boek ter wereld geworden. "

  Het zijn geen 66 boeken , maar 70 bijbelboeken
  Geplaatst 19:52, 15 jul 2016
  Hallo Aart,

  Welke 4 boeken mis je? Vermoedelijk bedoel je de vijf boeken der Psalmen. De vijfdeling van het boek der Psalmen berust op de lofzang na een reeks psalmen. Maar de keuze van een lofzang als overgang naar een ander deel, is dat niet menselijk? Bedenk (1) dat de indeling in vijf boeken berust op een menselijke keuze, niet op een opschrift boven de boeken, en (2) dat in het Nieuwe Testament sprake is van 'het boek van de psalmen' (Luc. 20:42; Hand. 1:20), niet van 'de boeken der Psalmen'.

  Er is trouwens ook sprake van 'het boek van Mozes' (Marc. 12:27; vgl. Hebr. 9:19, maar de Genesis t/m Deuteronomium hebben een verschillend opschrift, naar de eerste woorden van het boek. Maar ze vormen een eenheid. Daarom zou ik ook kunnen betogen dat er niet 66 maar 62 boeken, omdat 'het boek van Mozes' één boek is. bewerkte 19:00, 16 jul 2016
  Geplaatst 18:57, 16 jul 2016
  Bekijkt 2 van de 2 reacties: bekijk alles
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.