User:Nico van Kooten

Van $1

  Inhoudsopgave
  Inladen...

  Mijn naam is Nicolaas Abraham Johan van Kooten (roepnaam Nico), geboren te Amsterdam op 24 juni 1939 en nu al vele jaren woonachtig te Maarssen (nu gemeente Stichtse Vecht). Ik ben getrouwd en mijn vrouw en ik mochten drie kinderen ontvangen en grootbrengen. Daar hebben we nu weer - na hun trouwen - zes schatten van kleinkinderen van en als 'pensionado' kan je daar van genieten. Ze zijn gezond en levenslustig en dat is een dank aan onze Schepper waard. Mijn ouders behoorden tot een klein bijbelgetrouw apostolisch kerkgenootschap en daar heb ik dus ook mijn geestelijke opvoeding in gekregen.

  Vanaf mijn jonge jaren heb ik al belangstelling getoond voor 'de Kerk' (in het algemeen), voor theologie en voor kerkgeschiedenis. ik keek altijd al 'boven kerkmuurtjes uit'. Zodoende bouw je in de loop der jaren een aardige boekenschat op en blijkbaar ook 'kennis'. Alhans sommigen vinden dat ik wel een en ander weet. Hoewel ik - gelet op een uitspraak van Einstein - besef, dat hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je nog maar zo weinig weet!  

  Lang geleden heb ik in letterlijke zin die 'Apostolische Kerk' (genaamd HAZK) verlaten. Het voert te ver om hierover uit te weiden. We zijn zo rond 1990 naar de hervormde Dorpskerk in Maarssen gegaan en daar op bijzondere wijze door Gods Geest (althans zo voel ik dat) bepaalt dat hier onze plaats is. Het is een (licht) Gereformeerde Bondsgemeente en ik mag daar ouderling zijn, terwijl nog allerlei andere werkzaamheden door mij verricht worden.    

  Zo is er nog veel te vertellen, maar voorlopig moeten nieuwsgierigen het hier maar even mee doen. Ik zet er nog een fototje bij. Dan weten de lezers  van deze privé gegevens met wie ze te maken hebben... Even nog uitvogelen en uitproberen hoe dat precies moet. Ik houd zelf een kerkelijke website bij: www.dorpskerkmaarssen.nl maar door tijdgebrek kom ik meestal niet veel verder dan de erediensten van de komende zondag! Dat is jammer, maar ik hoop op hulp van derden met die website. Kijk er maar eens op.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
  BestandGrootteDatumToegevoegd door 
   DSCF1354-1.JPG
  Nico van Kooten
  81.14 kB19:57, 18 mei 2011Nico van KootenActies
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.