Deze pagina kan niet worden bewerkt.

Jozef (zoon van Jacob)

Van $1

  Inhoudsopgave
  Om terug te kunnen gaan, dient u de versie waarnaar u terug wilt gaan te vergelijken met de huidige versie, door ze beide te selecteren in het versie archief.

  Gecombineerde revisie vergelijking

  Vergelijken van de versie aangepast op 07:48, 25 okt 2015 door Kees Langeveld met versie aangepast op 09:29, 14 jul 2017 door Kees Langeveld.

  ...


  ...

  Vrouw en kinderenKinderen. Jozef huwde met Asnath, Zij was een dochter van Potifera, vorst (of priester) van de Beneden-Egyptische stad On. Jozef kreeg van zijn vrouw Asnathkreeg twee kinderen, Manasse ("doen vergeten") en Efraïm ("dubbel vruchtbaar"). Jacob zegende ze echter in omgekeerde volgorde. Het is alsof we op de juiste volgorde worden gewezen: ellende - dan vruchtbaar - dan vergeten, in plaats van ellende - dan vergeten - dan vruchtbaar. Gedachtig de ellende niettemin vruchtbaar zijn, niet pas vruchtbaar zijn als we onze ellende zijn vergeten. Paulus had een doorn in het vlees en droeg desondanks vrucht. Hij had zelfs een welgevallen in moeiten, omdat daarin Gods genade ondervond. 

  ...

  Versie van 07:48, 25 okt 2015

  Deze revisie is aangepast door Kees Langeveld (Ban)

  ...


  ...

  Kinderen. Jozef kreeg twee kinderen, Manasse ("doen vergeten") en Efraïm ("dubbel vruchtbaar"). Jacob zegende ze echter in omgekeerde volgorde. Het is alsof we op de juiste volgorde worden gewezen: ellende - dan vruchtbaar - dan vergeten, in plaats van ellende - dan vergeten - dan vruchtbaar. Gedachtig de ellende niettemin vruchtbaar zijn, niet pas vruchtbaar zijn als we onze ellende zijn vergeten. Paulus had een doorn in het vlees en droeg desondanks vrucht. Hij had zelfs een welgevallen in moeiten, omdat daarin Gods genade ondervond. 

  ...

  Versie vanaf 09:29, 14 jul 2017

  Deze revisie is aangepast door Kees Langeveld (Ban)

  ...


  ...

  Vrouw en kinderen. Jozef huwde met Asnath, Zij was een dochter van Potifera, vorst (of priester) van de Beneden-Egyptische stad On. Jozef kreeg van zijn vrouw Asnath twee kinderen, Manasse ("doen vergeten") en Efraïm ("dubbel vruchtbaar"). Jacob zegende ze echter in omgekeerde volgorde. Het is alsof we op de juiste volgorde worden gewezen: ellende - dan vruchtbaar - dan vergeten, in plaats van ellende - dan vergeten - dan vruchtbaar. Gedachtig de ellende niettemin vruchtbaar zijn, niet pas vruchtbaar zijn als we onze ellende zijn vergeten. Paulus had een doorn in het vlees en droeg desondanks vrucht. Hij had zelfs een welgevallen in moeiten, omdat daarin Gods genade ondervond. 

  ...


   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.