Rome

Van $1

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

  Versie vanaf 10:27, 2 dec 2020

  Terug naar deze versie.

  Terug naar Versie archief.

  Bekijk huidige versie

  (Verrijk Christipedia door je kennis of informatie toe te voegen.)

  Rome is de hoofdstad van Italië en was de metropool van het Romeinse rijk.

  De stad is op zeven bergen (heuvels) gebouwd, hetgeen alle oude schrijvers genoeg bekend was. Bij enige oude schrijvers wordt Rome daarom de zevenbergse stad genoemd. De zeven bergen zijn de berg Capitolinus, Palatinus, Caelius, Aventinus, Esquilinus, Viminalis en Quirinalis.

  Op de dag dat de Heilige Geest werd neergezonden en op de leerlingen van Jezus kwam, waren er 'vreemdelingen uit Rome’ (Hand. 2:10) in Jeruzalem, waar ze vernamen van het evangelie. Wellicht kwamen sommigen tot geloof en namen het evangelie mee naar hun stad.

  Paulus schreef een brief aan de heiligen in Rome omstreeks het jaar 58 na Christus, de brief aan de Romeinen. Hij was later een gevangene in Rome, in zijn eigen gehuurde woning, gedurende twee jaar, ongeveer in de jaren 61-62. Zoals toen gebruikelijk was hij geketend aan een soldaat. Paulus' gevangenschap kwam de bevordering van het evangelie ten goede, dat zelfs doordrong tot in het huishouden van de keizer (Filp 1:13, 4:22) 
   
  Veel bijbelverklaarders zien in Opb. 17 het oordeel over het pauselijke zevenbergse stad Rome. Het Beest, dat de bloeddronken Grote Hoer draagt, heeft zeven koppen, dat zijn zeven bergen waarop de vrouw zit. 

  Opb 17:3 En hij voerde mij weg in de geest naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest dat vol namen van laster was en zeven koppen en tien horens had.

  Opb 17:9 Hier is het verstand dat wijsheid heeft: de zeven koppen zijn zeven bergen, waarop de vrouw zit.
  Opb 17:10 Ook zijn het zeven koningen: vijf zijn gevallen, de ene is er, de andere is nog niet gekomen, en wanneer hij komt, moet hij een korte tijd blijven.

  Opb 17:18 En de vrouw die u hebt gezien, is de grote stad die het koningschap heeft over de koningen van de aarde.
  (TELOS)

   
   
   


   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.