Hermas: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Hermas''' was een christen te [[Rome]], door [[Paulus]] gegroet in zijn [[Brief van Paulus aan de Romeinen|brief]] aan de heiligen daar.
'''Hermas''' was een christen te [[Rome]], door [[Paulus]] gegroet in zijn [[Brief van Paulus aan de Romeinen|brief]] aan de heiligen daar.


'''Naam.''' De naam is Grieks, Ερμας, Hermas. Het is Dorisch voor ''[[Hermes]]'', de naam van een Griekse god. In de Bijbel komt de naam alleen voor, samen met 'Hermes', in Rom. 16:14.<blockquote>''Ro 16:14 Groet Asyncritus, Flegon, Hermes, Patrobas, Hermas, en de broeders bij hen.'' (Telos) </blockquote>Volgens de christelijke overlevering was Hermas een van de zeventig discipelen, door de Heer Jezus eens uitgezonden, en later bisschop van Dalmatia (55 n.C.)<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>. Origines en anderen meenden<ref>''Thayer's Greek—English Lexicon of the New Testament'' </ref> dat deze Hermas de schrijver is van het christelijke geschrift [https://nl.wikipedia.org/wiki/De_herder_van_Hermas ''De herder van Hermas''] (gedateerd 1e helft van de 2e eeuw n.C.).
'''Naam.''' De naam is Grieks, Ερμας, Hermas. Het is Dorisch voor ''[[Hermes]]'', de naam van een Griekse god. In de Bijbel komt de naam alleen voor, samen met 'Hermes', in Rom. 16:14.<blockquote>''Ro 16:14 Groet Asyncritus, Flegon, Hermes, Patrobas, Hermas, en de broeders bij hen.'' (Telos) </blockquote>Volgens de christelijke overlevering was Hermas een van de zeventig discipelen, door de Heer Jezus eens uitgezonden, en later bisschop van Dalmatia (55 n.C.)<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>. Origines en anderen meenden<ref>''Thayer's Greek—English Lexicon of the New Testament'' </ref> dat deze Hermas de schrijver is van het christelijke geschrift [https://nl.wikipedia.org/wiki/De_herder_van_Hermas ''De herder van Hermas''] (gedateerd 1e helft van de 2e eeuw n.C.). Deze mening is onjuist<ref>A.T. Robertson, ''Word Pictures in the New Testament.'' Onderdeel van de ''Online Bible'' van Importantia Publishing. </ref>.


== Voetnoten ==
== Voetnoten ==