Hiernamaals: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''hiernamaals '''is het leven na de lichamelijke dood. Na de dood wacht een bewust voortbestaan. De gelovige in Christus komt in een Paradijs|parad...'
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Het '''hiernamaals '''is het leven na de lichamelijke dood<ref>Vergelijk de definitie van Van Dale, https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/hiernamaals</ref>. Na de dood wacht een bewust voortbestaan. De gelovige in [[Christus]] komt in een [[Paradijs|paradijselijke]] tussentoestand die duurt tot de wederkomst van Christus. De goddeloze komt in een plaats van pijn en verblijft daar tot het laatste oordeel.  
 
Het woord ''hiernamaals'' heeft twee gebruiken en betekenissen<ref>''Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal'' (13e uitgave), digitale versie 1.0 Plus, jaar 2000. </ref>: (1) als zelfstandig naamwoord betekent het "wat na de dood komt". "In het hiernamaals" betekent: in het dodenrijk, in het paradijs of in de plaats van pijn. (2) als bijwoord van tijd betekent "na de dood, in de andere wereld", zoals in de uitdrukking "het leven hiernamaals"
 
'''Verschijningen.''' Enkele personen in het hiernamaals zijn verschenen aan mensen op aarde: Samuël, Mozes, Elia en, menigmaal, onze Heer en Heiland Jezus Christus.
 
Hoeveel procent van de Nederlanders gelooft in een leven na de dood? Uit een onderzoek in opdracht van de KRO bleek dat 36 procent van de Nederlanders gelooft in een leven na de [[dood]]. Dit geloof neemt af:
Regel 10 ⟶ 14:
 
Bijbels gezien is het niet goed om contact te zoeken met overledenen. De kans is groot dat we met boze geesten te maken krijgen die zich als overledenen voordoen.
 
== Voetnoten ==