Rust: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1:
'''Rust''' is de toestand die intreedt, als een beweging of werking ophoudt; bewegingloosheid. Rust kan ook betekenen: kalmte, vrede. Elk mens heeft regelmatig rust nodig.
 
Voorbeelden: "''Een welverdiende rust". "Een rollend lichaam komt eindelijk tot'' ''rust."'' "''Te ruste gaan''" is de uitdrukking in de NBG51-vertaling van het Oude Testament voor het ontslapen van iemand. De Statenvertaling heeft "ontslapen".
 
'''Stilte.''' ''Stilte'' is de toestand na 't ophouden van een heftige, van geluiden vergezeld gaande beweging, of wel: de afwezigheid van elk geluid. Voorbeelden:"''De stilte na de storm."'' Het graf ( "de laatste rustplaats") is een plaats van rust èn stilte.
 
Bij God kunnen wij 'op adem komen'. Rust geeft gelegenheid stil te staan bij de ontvangen zegeningen, en om tot bezinning te komen en na te denken over de koers van ons leven.
 
== Rust van de arbeid ==
Regel 33 ⟶ 35:
 
== Rust van het vrederijk ==
In het [[vrederijk]] heerstvan rust[[Jezus doordatChristus/Historisch enbestaan|Jezus inzoverreChristus]] onderheerst de heerschappijrust van de Vredevorstvoorafgegane oorlogen[[Conflict|conflicten]] en conflicten afwezig zijn[[Oorlog|oorlogen]].
 
== Meer informatie ==
Gerieke van Til, ''Rustpunt. Overdenkingen''. Amsterdam: Ark Media, 2012. Veertig Bijbeloverdenkingen in verband met het thema rust. De schrijfster werkt in het onderwijs.
 
== Bron ==