Naar inhoud springen

Godheid van Jezus Christus: verschil tussen versies

1.309 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 16:
 
'''De Vader is in de Zoon en de Zoon in de Vader'''.<blockquote>''Joh 10:38 maar als Ik ze doe en u Mij niet gelooft, gelooft dan de werken, opdat u erkent en weet dat de Vader in Mij is en Ik in de Vader. Joh 10:39 Zij trachtten dan opnieuw Hem te grijpen, en Hij ontkwam uit hun hand. (TELOS)''</blockquote>
 
== 'Ik ben' ==
<blockquote>''Ex 3:13 En Mozes zei tegen God: Zie, wanneer ik bij de Israëlieten kom en tegen hen zeg: De God van uw vaderen heeft mij naar u toe gezonden, en zij mij zeggen: Wat is Zijn Naam? Wat moet ik dan tegen hen zeggen? Ex 3:14 En God zei tegen Mozes: <u>IK BEN DIE IK BEN</u>. Ook zei Hij: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: <u>IK BEN</u> heeft mij naar u toe gezonden. Ex 3:15 Toen zei God verder tegen Mozes: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: De HEERE, de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Izak en de God van Jakob, heeft mij naar u toe gezonden. Dit is voor eeuwig Mijn Naam, dit is Mijn Naam ter gedachtenis, van generatie op generatie.'' (HSV)</blockquote><blockquote>''Joh 8:57 De Joden dan zeiden tot Hem: U bent nog geen vijftig jaar en hebt U Abraham gezien? Joh 8:58 Jezus zei tot hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: voor Abraham werd, <u>ben Ik</u>. Joh 8:59 Zij namen dan stenen op om ze op Hem te werpen. Maar Jezus verborg Zich en ging uit de tempel. (TELOS)''</blockquote>Zei de Heer dat hij er al 'was', voordat Abraham werd? Dat Hij bestond vóór Abraham? Nee, het Zijn van God, uitgedrukt door 'Ik Ben', past de Heer op zichzelf toe. De Joden begrepen deze toepassing en oordeelden dat als godslastering en wilden hem daarom stenigen.
 
== Van eeuwigheid ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.