Naar inhoud springen

Zekerheid van het geloof: verschil tussen versies

412 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
'''Geen veroordeling'''. Wie in de Heer Jezus gelooft, wordt niet veroordeeld (Joh. 3:18). Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn (Rom. 8:1)
 
'''Genade'''. Onze zekerheid berust niet op verdienste. Verdienste is geen vaste grond. Onze verdienste van vandaag, kan worden overschaduwd door de overtreding van morgen. Het is Gods genade die ons aanneemt en eeuwig leven schenkt. De genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus. (Rom 6:23b)<blockquote>''Ro 4:16 Daarom is het op grond van geloof, opdat het naar <u>genade</u> zou zijn, <u>zodat de belofte zeker zou zijn voor het hele nageslacht</u>, niet alleen dat wat uit de wet is, maar ook dat wat uit het geloof van Abraham is, die een vader is van ons allen (TELOS)''</blockquote>'''Verzoend, nieuwe schepselen'''. De gelovige is met God verzoend, hij is voor God een nieuw schepsel. "''Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen. En dit alles is uit God, die door Christus ons met zlch verzoend heeft''." (2 Cor. 5:17-18).
 
'''Verzoend, nieuwe schepselen'''. De gelovige is met God verzoend, hij is voor God een nieuw schepsel. "''Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen. En dit alles is uit God, die door Christus ons met zlch verzoend heeft''." (2 Cor. 5:17-18).
 
'''Beloofd is beloofd'''. Dat kunnen mensen zeggen. Maar als God iets belooft, kunnen wij er zeker van zijn. De Heer Jezus geeft de gelovigen eeuwig leven en, zegt Hij, "''zij zullen voorzeker niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit mijn hand raven, niemand kan iets roven uit de hand van mijn Vader. Ik en de Vader zijn één''." (Joh. 10:28)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.