Naar inhoud springen

Wereldbeeld: verschil tussen versies

44 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
Een '''wereldbeeld''' is een voorstelling die iemand of bepaalde groep van mensen zich gevormd heeft omtrent de werkelijkheid van de wereld<ref>''Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal'' (13e uitgave), digitale versie 1.0 Plus, jaar 2000. </ref>.
 
Zo spreekt men van het wereldbeeld van het Duitse filosofische idealisme , het wereldbeeld van het christendom, het wereldbeeld van de moderne fysica.
 
Een wereldbeeld helpt ons bij het hebben van houvast en oriëntatie in de wereld<ref name=":0">''De Ongelooflijke Podcast'', aflevering 6 "[https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-ongelooflijke-podcast/103946-6-bestaat-god-godsbewijzen-met-emanuel-rutten-en-stefan-paas Bestaat God? Godsbewijzen met Emanuel Rutten en Stefan Paas]", NPO Radio 1, 14 juni 2019. Vraaggesprek met de filosoof Emanuel Rutten en de theoloog Stefan Paas.</ref>.
Regel 10:
 
Het christelijke wereldbeeld is ook een ''redelijk'' wereldbeeld, er zijn goede redelijke gronden voor te geven. Zo zijn er goede argumenten voor het [[bestaan van God]]. Zijn bestaan kan met het verstand worden doorzien.
 
== Zie ook ==
[[Wereldbeeld van de Bijbel]]
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.