Naar inhoud springen

Handelingen 4: verschil tussen versies

10 bytes verwijderd ,  9 maanden geleden
k
Regel 65:
== 28 ==
<onlyinclude><sup>28</sup> om te doen alles wat uw hand en uw raad tevoren had bestemd dat zou gebeuren. </onlyinclude>(Telos)
Van Gods voorzienigheid en bestuur met betrekking tot het lijden, sterven en opstaan van de Heer Jezus, waren ze overtuigd. De Heer Zelf had hen daarover ingelicht. Zo had Hij na zijn opstanding tot de Emmaüsgangers gezegd:<blockquote>''Lu 24:25  En Hij zei tot hen: O onverstandigen en tragen van hart in het geloven van alles wat de profeten hebben gesproken!         Lu 24:26  Moest de Christus dit niet lijden, en zo in zijn heerlijkheid binnengaan? Lu 24:27  En te beginnen met Mozes en alle profeten legde Hij hun uit wat in al de Schriften over Hem stond.'' (Telos)</blockquote>En tot de verzamelde leerlingen: <blockquote>''Lu 24:44  Hij nu zei tot hen: Dit zijn de woorden die Ik tot u sprak toen Ik nog bij u was, dat alles moest worden vervuld wat over Mij geschreven staat in de wet van Mozes en in de profeten en psalmen. Lu 24:45  Toen opende Hij hun verstand, opdat zij de Schriften verstonden, Lu 24:46  en zei tot hen: Zo staat er geschreven dat de Christus moest lijden en uit de doden opstaan op de derde dag,  Lu 24:47  en in zijn naam bekering tot vergeving van zonden moest worden gepredikt aan alle volken, te beginnen bij Jeruzalem.'' (Telos)</blockquote>
 
== 29 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.