Naar inhoud springen

Romeinen 7: verschil tussen versies

204 bytes verwijderd ,  4 maanden geleden
k
Regel 177:
 
== 25 ==
Ro 7:<onlyinclude><sup>25</sup> God zij echter dank door Jezus Christus onze Heer! </onlyinclude>(Telos)
Want God heeft verlossing geschonken door Jezus Christus.
 
== 26 ==
Rom. 7:<onlyinclude><sup>26</sup> Dus ikzelf dien wel met het denken de wet van God, maar met het vlees de wet van de zonde. </onlyinclude>(Telos)
'''Ikzelf dien wel met het denken de wet van God'''. Met mijn denken stem ik in met de wet van God. vs. 23: "de wet van mijn denken".
 
''Ro'Met 7:23het maarvlees ikde ziewet invan mijnde ledenzonde'''. eenZie andereook wet,vs. die18 strijden voert23; tegenvs. 23: "de wet van de zonde die in mijn denkenleden enis". mijDe totwet gevangenevan maaktGod doorzegt: Begeer niet!; de wet van de zonde diezegt: inBegeer mijnwel! ledenVervolgens isgaat het vlees begeren.'' (TELOS)
 
'''Met het vlees deDe wet van de zonde'''. 23:maakt dat ik, als ik naar "de wet van deGod zondehet diegoede inwil mijndoen, door het vlees het kwade begeer en het dan bedrijf met de leden is".van mijn lichaam.
 
''Ro 7:18 Want ik weet dat in mij, dat is in mijn vlees, geen goed woont; want het willen is bij mij aanwezig, maar het doen van het goede niet. (TELOS)''
 
''Ro 7:23 maar ik zie in mijn leden een andere wet, die strijd voert tegen de wet van mijn denken en mij tot gevangene maakt door de wet van de zonde die in mijn leden is.'' (TELOS)
 
De wet van de zonde maakt dat ik, als ik het goede wil doen, het kwade bedrijf met de leden van mijn lichaam.
 
== Nabeschouwing ==
Paulus beschrijft de verhouding van de gelovige tot de wet van God. Dit hoofdstuk vervolgt met de beantwoording van een vraag uit het vorige hoofdstuk en behandelt een nieuwe vraag. De vraag uit het vorige hoofdstuk was:<blockquote>''Ro 6:15 Wat dan? Zouden wij zondigen, omdat wij niet onder de wet maar onder de genade zijn? Volstrekt niet!'' (TELOS)</blockquote>De nieuwe vraag is: <blockquote>''Ro 7:7 Wat zullen wij dan zeggen? Is de wet zonde? (TELOS)''</blockquote>Wat de eerste vraag betreft: we zijn vrijgemaakt van de wet en daardoor ook van de zonde, op grond van de dood van Christus. Zoals een vrouw vrijgemaakt wordt van haar man en van de wet van het huwelijk als de man overlijdt. Door de dood van Christus zijn we vrijgemaakt van de wet, die ons aan de zonde, of eigenlijk de zondaar, de oude mens, koppelde. We zijn nu verbonden met de Heer, zodat we voor God vrucht kunnen dragen in nieuwheid van geest.
 
''Ro 6:15 Wat dan? Zouden wij zondigen, omdat wij niet onder de wet maar onder de genade zijn? Volstrekt niet!'' (TELOS)
 
De nieuwe vraag is:
 
''Ro 7:7 Wat zullen wij dan zeggen? Is de wet zonde? (TELOS)''
 
Wat de eerste vraag betreft: we zijn vrijgemaakt van de wet en daardoor ook van de zonde, op grond van de dood van Christus. Zoals een vrouw vrijgemaakt wordt van haar man en van de wet van het huwelijk als de man overlijdt. Door de dood van Christus zijn we vrijgemaakt van de wet, die ons aan de zonde, of eigenlijk de zondaar, de oude mens, koppelde. We zijn nu verbonden met de Heer, zodat we voor God vrucht kunnen dragen in nieuwheid van geest.
 
Wat de tweede vraag betreft: Is de wet zonde? We moesten immers daarvan worden vrijgemaakt! Nee, de wet is goed, maar de zonde leeft op onder de wet. Als de zonde opleeft, sterf ik.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.