Naar inhoud springen

Zacharia (boek)/Hoofdstuk 12: verschil tussen versies

1.032 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 23:
 
'''Voor alle volken.''' De hele wereld, de internationele gemeenschap zal zich bemoeien met die stad, die de omliggende volken dronken, uitzinnig maakt.
 
== 5 ==
Zacharia 14:5  Dan zult gijlieden vlieden [door] de vallei Mijner bergen (want deze vallei der bergen zal reiken tot Azal), en gij zult vlieden, gelijk als gij vloodt voor de aardbeving in de dagen van Uzzia, den koning van Juda; dan zal de HEERE, mijn God, komen, [en] al de heiligen met U, [o HEERE]! (SV)
'''Al de heiligen met U.''' Engelen en verheerlijkte nieuwe mensen. Ze zullen er getuige van zijn wanneer de Messias zich aan zijn volk openbaart. Voordat de Israëlitisch-Egyptische onderkoning Jozef zich aan zijn broers bekendmaakte, zond hij zijn lijfwacht en/of hofhouding weg. <blockquote>''Genesis 45:1 Toen kon zich Jozef niet bedwingen voor allen, die bij hem stonden, en hij riep: Doet alle man van mij uitgaan! En er stond niemand bij hem, als Jozef zich aan zijn broederen bekend maakte. Genesis 45:2  En hij verhief zijn stem met wenen, zodat het de Egyptenaren hoorden, en dat het Farao’s huis hoorde.'' (SV)</blockquote>Maar wij zullen erbij zijn, als Israël de ware Messias zal aanschouwen.
 
== 6 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.