Naar inhoud springen

Joab: verschil tussen versies

11 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 37:
'''Joabs dood.''' Joab verneemt echter dat David Salomo opdracht heeft gegeven om hem te doden; hierop vlucht hij naar de tabernakel en houdt daar de hoornen van het brandofferaltaar vast, om zijn leven te redden. Benaja, de legeraanvoerder van Salomo, roept Joab op om buiten de tabernakel te komen, dit weigert Joab ("Neen, maar hier zal ik sterven!", 1 Kon. 2:30), waarop deze op Salomo's bevel gedood wordt in de tabernakel.
 
'''Trouwe veldheer.''' In de verschillende oorlogen, door David gevoerd, is Joab voortdurend de schrandere veldheer, die ten goede raadde, de dappere krijgsman, die het leger tot heldendaden ontvonktontvonkte, de getrouwe dienaar, die zijn heer ook in de grootste nood niet verlaatverliet. HijGeen slag heeft geen slaghij verloren. Mede dankzij Joab heeft David heeft David zijn koningschap weten te behouden. David heeft hem echter de moorden op Abner, Absalom en Amasa kwalijk genomen.
 
De wapendrager van Joab was Naharai de Beërothiet (2 Sam. 23:37).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.