Naar inhoud springen

Jakobus 5: verschil tussen versies

939 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Jakobus commentaar}} == 1 == Jak 5:1  Komaan dan, rijken, weent en jammert over de ellende die u zal overkomen. (Telos) '''Komaan dan.''' Zie 4:13. '''Rijken....')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 36:
Jak 5:10  Broeders, neemt als voorbeeld van het lijden en het geduld de profeten, die in de naam van de Heer gesproken hebben. (Telos)
'''Geduld.''' Zie vs. 7-8.
 
== 15 ==
Jak 5:15  En het gebed van het geloof zal de zieke behouden en de Heer zal hem oprichten; en als hij zonden gedaan heeft, zal het hem vergeven worden. (Telos)
'''Behouden.''' Vgl. "opdat u gezond wordt" in vs. 16.
 
== 16 ==
Jak 5:16  Belijd dus elkaar de zonden en bidt voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige vermag veel. (Telos)
'''Opdat u gezond wordt.''' Zie vs. 15: "behouden".
 
== 18 ==
Jak 5:18  En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort. (Telos)
'''De aarde bracht haar vrucht voort.'''
 
''Ge 1:11  En God zei: Laat de aarde groen doen opkomen, zaaddragend gewas, vruchtbomen, die naar hun soort vrucht dragen, waarin hun zaad is op de aarde! En het was zo.    Ge 1:12  En de aarde bracht groen voort, zaaddragend gewas naar zijn soort en bomen die vrucht dragen waarin hun zaad is, naar hun soort. En God zag dat het goed was.'' (HSV)
 
==Andere hoofdstukken==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.